en / ro / de
R.U.S.T pe

Biografie

INCEPUTUL...

La inceputul anului 2004 George Popescu pune bazele unei trupe de heavy-metal, impreuna cu chitaristul Bogdan Paunescu, coleg in clasa de chitara a profesorului Adi Manolovici.

Primele repetitii, in care se studiaza piese ale clasicilor genului ( JUDAS PRIEST, ACCEPT, TWISTED SISTER, BLACK SABBATH), au loc acasa la Bogdan, spre disperarea vecinilor acestuia.Postul de baterist era ocupat in acel moment de computer. Se punea asadar problema completarii trupei. Prima optiune pentru postul de vocal, este o voce feminina(Corina Brujan). Incercarea nu da rezultatele scontate, astfel ca, Bogdan preia si partea vocala. Trupa este completata de bateristul Edi Nicolaescu si chitaristul Codrut Andrei ( coleg cu George si Bogdan in clasa de chitara - Adi Manolovici).

In formula completa trupa repeta la Casa Studentilor din Bucuresti, unde imparte sala de repetitie si de asemenea si bateristul cu formatia One Night Stand ("botezata" ulterior dintr-o eroare ...Midnight Stand). Se pun la punct cateva preluari din zona hard'n heavy si trupa este gata de debut.

DEBUTUL...

Pe data de 19 Septembrie 2004, are loc debutul oficial al trupei care din acel moment se va numi R.U.S.T. , la clubul Jukebox din Bucuresti, in formula : Bogdan Paunescu - voce/chitara, Codrut Andrei - chitara, Edi Nicolaescu - tobe, George Popescu - bas. Concertul se repeta o saptamana mai tarziu , pe data de 26 Septembrie. ...Avea sa fie ultima aparitie in formula initiala.

INCEPUTUL PROBLEMELOR...

La sfarsitul anului 2004, Edi Nicolaescu si Bogdan Paunescu, decid, pe rand , sa paraseasca trupa. La inceputul anului 2005, Codrut Andrei este cooptat in trupa "Adi Manolovici & Syndikate" , iar George Popescu incepe colaborarea cu colegii de sala de repetitie - Midnight Stand. Pentru mai bine de jumatate de an, trupa R.U.S.T. ramane suspendata in asteptarea unor vremuri mai bune.

BACK IN BUSINESS...

Vremuri care vin in luna August a aceluiasi an, cand George Popescu , Edi Nicolaescu, Codrut Andrei si noul vocal Andrei Baiasiu ( fost in Lucky 13) reiau repetitile. Lucrurile se desfasoara bine , iar in octombrie 2005, R.U.S.T. este din nou pe scena, de data aceasta si cu primele doua piese proprii ( FINALLY FREE si BLACK WOLF).


In 2006, dupa un inceput de an linistit, trupa mai sustine 2 concerte, iar in luna Iunie, Codrut Andrei si Edi Nicolaescu, hotarasc sa se dedice in exclusivitate celorlalte proiecte in care sunt implicati, "Adi Manolovici & Syndykate" , respectiv "Midnight Stand".

De aceasta data, trupa nu-si pierde continuitatea, cei doi fiind inlocuiti de Ionut Ciolan ( chitara) si Razvan Staicut ( tobe). In aceasta formula, in August 2006, R.U.S.T. sustine primul concert in "deplasare'' , la clubul "White Horse" din Costinesti.

"HEAVY-METAL RESURRECTION"

Pe data de 30 Noiembrie 2006, are loc primul concert R.U.S.T. organizat exclusiv prin forte proprii, purtand titlul "HEAVY-METAL RESURRECTION" , la clubul "Big Mamou" din Bucuresti.

"THE BEGINNING"

Anul 2007 gaseste R.U.S.T. cu motoarele ambalate la maxim, repetand si lucrand la primul demo.

''THE BEGINNING" este finalizat in aprilie 2007 ( in componenta : Andrei Baiasiu - vcls, Adrian Coman - guitar, Razvan Staicut - drums, George Popescu - bass) si contine 3 piese:

FIRESTORM, BLACK WOLF si HERD OF MUSTANGS.


La inceputul anului 2008 solistul vocal Andrei Baiasiu paraseste trupa si urmeaza o noua perioada de pauza concertistica.

"DIN NOU PE SCENA"

la 17 septembrie 2008, cu doua zile inaintea aniversarii a 4 ani de la primul concert, R.U.S.T. se reintoarce pe scena in formula actuala, formula in care sustine nu mai putin de 15 concerte intre septembrie 2008 si iulie 2009.

In martie 2009, la doi ani dupa inregistrarea demo-ului "THE BEGINNING" , trupa incepe inregistrarile pentru primul album, tot in studioul Taine-Multimedia.

In noiembrie R.U.S.T. lanseaza E.P.-ul autoprodus intitulat "WARRIORS OF HEAVEN"
In 2010 R.U.S.T. semneaza cu label-ul german PURE UNDERGROUND RECORDS/PURESTEEL RECORDS.


In data de 30 Septembrie 2011, este lansat primul album "full-length" al trupei R.U.S.T. intitulat "LEGENDS"
R.U.S.T. COPYRIGHTS 2011 - ALL RIGHTS RESERVED